De werking van geuren

Met behulp van bepaalde geuren van aroma’s (van natuurlijke essentiële oliën) kan de levensenergie weer beter stromen. Ze kunnen bepaalde gevoelens en daaraan gekoppelde energiebanen prikkelen. Ook maken aroma’s het lichaam weer rustig, werken detoxerend en kunnen ook de spijsvertering stimuleren. Verder kunnen ze ook de geest beïnvloeden net zoals bij de geuren in de natuur.

 

Het vergroten van Ki-Kracht

Door middel van bepaalde (lichamelijke) oefeningen kun je jouw Ki-Kracht opwekken en je lichaam soepel houden. Een krachtige Ki is van belang als je vitaal, zelfbewust, doelbewust, stressloos en vanuit innerlijke rust en in harmonie met je omgeving in overvloed wil leven.

Het toepassen van ontspanningstechnieken

We leven in een hectische maatschappij, waardoor veel mensen lastig innerlijke rust kunnen vinden. Ontspanning is dan ver weg te zoeken. Naarmate de onrust toeneemt zullen deze mensen zich steeds minder goed aarden/verankeren. Bij het bereiken van deze fase is het goed om weer back-to-basic te gaan: het leren toepassen van ontspanningstechnieken in de vorm van meditaties, mindfulness, ademhaling of lichaamswerk.