Hygiëneprotocol en Gezondheidscheck

Geachte cliënt,

Gelukkig mag ik u weer ontvangen voor fysieke consulten bij Natuurgeneeskundige Praktijk Om Mayura. Helaas is het Coronavirus nog steeds actief en dat betekent dat het onderstaande hygiëneprotocol wordt gehanteerd. Deze richtlijnen zijn vanuit mijn beroepsorganisatie, het RIVM en naar mijns inziens opgesteld. Voor uw en mijn veiligheid wordt u geacht deze te lezen en te respecteren.

Om de COVID-19 gerelateerde gezondheidsklachten goed in de gaten te houden verzoek ik u om deze gezondheidscheck door te nemen wat circa 3 minuten van uw tijd vergt.

Hartelijk bedankt voor uw medewerking.
——————————————————————————————————————-

Tijdens de afspraak:

 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (zie vragenlijst gezondheidscheck), waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Mocht u vlak voor de afspraak last hebben van deze gezondheidsklachten dan kunt u de afspraak zonder kosten annuleren.
 • Komt u voor het eerst voor een natuurgeneeskundig consult? Dan wordt er voorafgaand een vragenlijst (intake) per mail verstuurd en de antwoorden kunt u vervolgens terugmailen. Er vinden voorlopig geen fysieke intakegesprekken plaats. 
 • Blijf thuis, indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. U wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken.
 • Indien u zich angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of videoconsult ook mogelijk. Echter is dit wel afhankelijk van de soort behandelingsvorm. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef u instructies of oefeningen. Deze natuurgeneeskundige consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaal aantal vergoedingen.
 • Per 1 december 2020 zijn mondkapjes voor contactberoepen verplicht zowel voor de cliënt als therapeut.

De cliënt:

 • Volg de aanbevelingen van het RIVM op (o.a. geen handen-geven, niezen of hoesten in papieren zakdoekje en direct wegdoen in prullenbak. Na niezen of hoesten handen wassen met desinfecterende gel).
 • Kom zoveel mogelijk alleen. Echter kan een van beide ouders uiteraard met hun kind (tot 16 jaar) meekomen;
 • Kom vlak voor de afspraak pas binnen, zodat u buiten de praktijk niet hoeft te wachten.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee en stop uw spullen, die noodzakelijk zijn, weg in uw tas of jaszak.
 • Bij binnenkomst in de praktijk: handen worden direct gereinigd met desinfecterende gel. Jas ophangen aan kledinghanger (garderobe). Schoenen uitdoen (garderobe).
 • Probeer voordat u naar de praktijk komt thuis al naar het toilet te gaan.
 • Bij voorkeur geen cash/contante betaling, maar alleen overmaken per factuur (bankoverschrijving).

Wat de cliënt meeneemt voor consult:

 • Om uzelf af te dekken tijdens behandeling op behandeltafel neemt u  2 handdoeken of een eigen (fleece) dekentje mee. 

De behandelaar:

 • Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarm en met desinfecterende zeep.
 • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, behandeltafel, stoelen etc. schoongemaakt. Raakt u daarom zo min mogelijk aan in de praktijk;
 • Ik maak gebruik van wegwerpartikelen: o.a. bekertjes van plastic, onderzoekspapier (papier voor behandeltafel) 
 • Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand en wordt fysiek contact tot een minimum beperkt (behalve bij fysieke behandelingen). Ook het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.

Gezondheidscheck

Had u één of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?

Hoesten Ja/Nee

Neusverkoudheid Ja/Nee

Koorts vanaf 38 graden Ja/Nee

Benauwdheidsklachten Ja/Nee

Heeft u het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld? Ja/Nee

Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking? 

Ja / Nee 

Contact met anderen

Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Ja/ Nee

Heeft u op dit moment een huisgenoot met bovenstaande gezondheidsklachten (hoesten / neusverkoudheid / koorts / benauwdheidsklachten)?

Ja/Nee

Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heeft u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij klachten had?

Ja/Nee

———————————————————————————————————

Indien u één van de gezondheidsvragen met ja hebt beantwoord, dan verzoek ik u de afspraak te verzetten of te bespreken wat er wel mogelijk is. Als u alsnog klachten krijgt tussen nu en de afspraak, neem dan zo spoedig mogelijk contact met mij op om de afspraak te verzetten.