Wat houdt natuurgeneeskunde in?

Natuurgeneeskundige consulten zijn gebaseerd op een holistische benadering, wat betekent dat deze behandelingen gericht zijn op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Het lichaam en de geest wordt als een geheel beschouwen.

Wat kan ik verwachten bij het eerste (natuurgeneeskundige) consult?

Het eerste consult bestaat uit een intake, waarin we bespreken over de hulpvraag, de (medische) achtergrond van de cliënt en wat ik als natuurgeneeskundig therapeut voor je kan betekenen. 

De meeste cliënten kiezen in het begin voor Reiki. Dit is een energetische behandeling om te checken waar de blokkades van een cliënt liggen en zo kunnen wij sneller naar de kern toe werken. Op die manier kom je dan meer te weten over jouzelf en krijg ik een beter overzicht omtrent jouw hulpvraag. Dit is een fysiek consult wat een uur duurt. 

Na iedere behandeling vindt er ook een nagesprek plaats.

Wat kan ik verwachten bij een vervolgconsult?

Een vervolgconsult bestaat uit een voorgesprek en bespreken we hoe het is gegaan na de eerste behandeling. Vervolgens een behandeling met een van de therapeutische werkvormen die bij een cliënt past en wat afgestemd is tijdens het eerste consult. Verder sluiten we het consult af met een nagesprek.

Ik wil liever geen Reiki als natuurgeneeskundig consult, is dit mogelijk?

Jazeker, voel je vrij om kennis te maken met de andere therapeutische werkvormen zoals: Soundhealing, Klankschaalmassage, Fonoforese, Body Scanalyzer, Hypnotherapie/Mesmerisme, HSP Massage, HSP Life Coach, Cupping Massage en meer.

Welke werkvorm wordt door de zorgverzekeraar vergoed?

Alleen individuele Reiki behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar.  

Duurt een consult qua tijdsduur langer dan gepland?

Jazeker, houd er rekening mee dat ieder consult langer duurt i.v.m. voorgesprek en nagesprek. Deze gesprekken zijn zonder extra kosten inbegrepen. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig als behandelplan?

Dat is afhankelijk van uw klachten, hulpvraag, hoe diep de blokkades zich bevinden op mentaal-, fysiek-, emotioneel- en energetisch niveau en hoelang het al speelt. Er zijn cliënten die al na een sessie van hun klachten af zijn, maar de meeste cliënten hebben hiervoor meerdere sessies nodig.