Ben je op zoek naar een HSP Life Coach, omdat je niet zo goed weet hoe je met je hooggevoeligheid moet omgaan? Heb je last van een druk hoofd door alle prikkels om je heen en kan je hierdoor moeilijk aarden wat je plezier, rust en kracht in je leven wegneemt?

Door de Westerse maatschappelijke invloeden, die sterk gericht zijn op daadkracht, snelheid, assertiviteit, prestatie leveren en veel zintuigelijke en emotionele prikkels, wordt de risico op overprikkeling bij een HSP vergroot. Vaak weten hooggevoelige mensen van jongs af aan dat ze anders zijn dan niet-hooggevoelige mensen en denken onterecht dat er iets mis is met hen. En vaak voelen ze zich hierdoor onbegrepen door de mensen om hen heen. Ze proberen zich dan aan te passen aan de maatschappelijke norm ten koste van zichzelf wat uiteindelijk tot overprikkeling (stress) leidt.

Tijdens HSP coaching werken we aan klachtvermindering en aan het opbouwen van een evenwichtig en vervuld leven. Dit gebeurt in drie fasen:

 

 

Fase 1: Overprikkeling verminderen en voorkomen.

In de eerste fase werken we aan het aanleren van basisvaardigheden om acute en chronische overprikkeling (stress) te voorkomen en te verminderen. Dit is de eerste stap om een evenwichtige levensstijl te kunnen ontwikkelen. Op aanvraag kan er bijvoorbeeld tijdens consult een HSP massage of een Reiki behandeling gegeven worden (of een andere werkvorm). Daarnaast bespreken we de kenmerken van hooggevoeligheid inclusief de subtypes volgens Elaine Aron.

Fase 2: Zelfkennis en zelfbewustzijn vergroten.

In de tweede fase kijken we naar het vergroten van zelfkennis en zelfbewustzijn over hooggevoeligheid. Hier doen we onderzoek naar hoe gedachten en emoties werken en hoe je daar invloed op uitoefent, maar ook hoe de hersenhelften werken en aan de hand daarvan ontdekken of je een beelddenker of een begripsdenker bent. Ook wordt er gekeken naar manieren om beter met pijn en emoties om te gaan, omdat een HSP soms pijn en heftige emoties kunnen ervaren. En we besteden aandacht aan de energetische aspecten van hooggevoeligheid.

Fase 3: Unieke vaardigheden ontwikkelen.

In de laatste fase werken we aan de unieke vaardigheden van een HSP op het gebied van communicatie, relatie, levensvisie, motivatie, zelfvertrouwen, planning en prioriteiten stellen. Na deze fase kan de HSP naar buiten treden en de kwaliteiten inzetten voor een beter vervuld leven.