Een HSP Massage heeft als doel een kalmerend effect op het autonoom zenuwstelsel. Hierdoor krijgt een hooggevoelig persoon meer bewustwording en ontspanning van het lichaam. Een HSP is namelijk slechter geaard/gegrond dan niet HSP, waardoor overprikkeling (zowel geestelijk als fysiek) van hun omgeving, eigen denken, voelen en handelen vaak optreden. Het contact met hun eigen lichaam gaat hierdoor dan ook verloren. Bij HSP’s staan namelijk de hogere chakra’s (zonnevlecht, hartchakra, keelchakra, voorhoofdchakra en kruinchakra) meer open dan de lagere chakra’s (heiligbeenchakra en basischakra).

Daarentegen brengt een HSP Massage juist alle chakra’s in balans, waardoor de energie vrij in het lichaam kan doorstromen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de gelukshormonen endorfine, oxytocine en serotonine vrijkomen die een positief en rustgevend effect hebben. En het stresshormoon cortisol wordt hierdoor dan ook verminderd.

Er zijn drie soorten HSP Massages bij Om Mayura:

  • HSP Massage Achterkant van het lichaam (behandeling van ongeveer 60 minuten): het hoofd, de nek, rug, bekken, billen, armen en benen.
  • HSP Massage Voorkant van het lichaam (behandeling van ongeveer 90 minuten): het hoofd, borstgebied/pectoralis, de nek, armen, handen, buik, benen en voeten.
  • HSP Massage Voorkant en Achterkant van het lichaam (volledige behandeling van ongeveer 120 minuten): het hoofd, de nek, borstgebied/pectoralis, armen, handen, rug, buik, bekken, billen, benen en voeten.

De druk van de massage wordt altijd afgestemd met de client. Er wordt gebruik gemaakt van speciale massageolie (samengesteld uit natuurlijke basisolie en etherische oliën) die je helpt om je beter te aarden.

Contra Indicaties

Naast de gebruikelijke contra indicaties bij massages zijn er geen redenen waarom een HSP niet gemasseerd mag worden (mensen met een burn-out of depressie hebben vooral veel baat bij). Absolute contra-indicaties zijn: koorts, griep, algehele slechte gezondheid, kanker en ernstige hartklachten. Relatieve contra-indicaties zijn: trombose, spataderen, ontstekingen en botbreuk.

Bij twijfel dien je eerst te overleggen met de (huis)arts!